Vilniaus „Žalgiris“ pademonstravo čempionišką charakterį „SMScredit.lt A lygos“ rungtynėse prieš į medalius nusitaikiusią Marijampolės „Sūduvą“. Sostinės komanda ne tik dukart išlygino rezultatą, bet ir sugebėjo išplėšti pergalę po paskutinę mačo minutę realizuoto baudinio – 3:2 (0:1). Žalgiriečiai išlieka vienintele taškų nepraradusia ekipa lygoje.

Prieš rungtynių pradžią „Sūduvos“ vyr. treneriui Aleksandrui Veselinovičiui teko atlikti „nulinį“ keitimą, kadangi apšilimo metu traumą patyrė Vaidas Slavickas, turėjęs pradėti mačą starto vienuolikėje. Vietoje jo dvikovą pradėjo Paulius Janušauskas.

Abi komandos nuo pirmųjų minučių žaidė aktyvų futbolą ir netrukus apsikeitė pavojingomis atakomis. Elivelto puikiai įmetė kamuolį į baudos aikštelę, bet prieš vartus atsidūręs Linas Pilibaitis jo nepasiekė. Kitoje aikštės pusėje P.Janušauskas surado laisvą Ernestą Veliulį, bet saugui smūgis nepavyko.

16-ą minutę į „Sūduva“ išsiveržė į priekį greito išpuolio metu. P.Janušausko perdavimą į baudos aikštelę Tomas Radzinevičius praleido už nugaros buvusiam Predragui Pavlovičiui, kuris pasiuntė kamuolį į tinklą.

Kėlinio viduryje arenoje nuvilnijo atodūsis, kai vilniečiai galėjo išlyginti rezultatą, bet pavojingo Vytauto Lukšos perdavimo nepasiekė nei Bahrudinas Atajičius, nei Elivelto. Nesuradęs adresatų, kamuolys praskriejo visą baudos aikštelę. Netrukus brazilas susilaukė plojimų, kai jo į vartus smūgiuotas kamuolys aikštę paliko atsitrenkęs į vartų konstrukciją.

Artėjant pertraukai, „Žalgiris“ surengė puikią ataką, Mantas Kuklys ir V.Lukša perdavimais vienu lietimu prieš vartus išvedė Elivelto. Stiprus legionieriaus smūgis praskriejo virš vartų. Vėliau B.Atajičius suklaidino Algį Jankauską, bet smūgiu pažeme pasiuntė kamuolį šalia virpsto.

Antrojo kėlinio pradžioje aikštės šeimininkai atstatė pusiausvyrą standartinės situacijos metu. Pakėlus kampinį, M.Kuklio perduotą kamuolį neatremiamu smūgiu į vartus galva nukreipė Mamadou Mbodjis.

Jau po penkių minučių Armantas Vitkauskas išgelbėjo „Žalgirį“ nuo didelių nemalonumų. Po grubios vilniečių klaidos Admiras Kecapas prieš vartus išvedė Andro Švrljugą. Kroatas nesugebėjo įveikti savo buvusio komandos draugo, vartininkas smūgį atrėmė.

Savo meistriškumą teko demonstruoti ir Ivanui Kardumui. „Sūduvos“ vartininkas šuoliu už galinės linijos nukreipė nestiprų, tačiau pavojingą B.Atajičiaus bandymą įsukti kamuolį į vartų kampą greitos atakos metu.

T.Radzinevičių pakeitęs Karolis Laukžemis darsyk išvedė Marijampolės komandą į priekį 69-ą minutę. Po kampinio prie savo vartų svečiai surengė žaibišką išpuolį ir puolėjui beliko galva pataikyti į vartus po puikaus Ernesto Veliulio perdavimo iš krašto.

„Žalgiris“ į aikštę metė Jorge’ą Chulą ir Saulių Mikoliūną. Pastaruoju keitimu vilniečių treneris Valdas Dambrauskas turėjo būti ypatingai patenkintas, nes būtent šis saugas prasiveržė pro du varžovus ir labai tiksliu smūgiu į tolimą kampą išlygino rezultatą 79-ą minutę.

Puikios rungtynės savo apogėjų pasiekė 89-ą minutę J.Chula baudos aikštelėje aplenkė neatidžiai sužaidusį Marių Činiką, pirmasis atsidūrė prie kamuolio ir buvo nugriautas atskubėjusio I.Kardumo. Baudinį realizavo M.Kuklys, išplėšdamas „Žalgiriui“ dramatišką pergalę.